Search

Tivoli Guard and Ballet School

Copenhagen  Map
In progress
Lead Designer
Ian Bader

Continuing the tradition of inventive architecture and superimposed uses that makes Tivoli a paradigm for responsible and engaging urban development, the new school will span bridgelike over the existing concert hall building.

Variably transparent to the street, thanks to electronically controlled louvers, the ballet studios and Boys’ Guard practice suite will be flooded with natural light and share, in a measured way, their inner life with the public beyond.

Linked by a common lobby, the adjacent jackpot building will open the ground floor street wall to commercial uses, accommodating much-needed administrative space beneath and adjacent to a refurbished roller coaster. The garden side will accommodate an array of Tivoli entertainments, including bumper cars, weightless walls, and the historic Gallopen stall.

Festooned by greenery and green roofs, the composite building will bring Tivoli Gardens to the street and help realize the goal of the Copenhagen Kommune to integrate nature into the city.

Show Facts
Site

Tivoli Gardens in central Copenhagen

Client

Tivoli A/S

PCF&P Services

Interior design of public spaces

Project Credits

Structural/ Mechanical/ Electrical/ Plumbing: WSP Parsons Brinkerhoff, New York/Denmark; Landscape Design: Tivoli A/S; Images: Pei Cobb Freed & Partners